Bogat program 4. Festivala “Rovinj Art&more”

20.06.2022.

U pitoresknom zdanju jednog od najljepših privatnih hotela starogradske jezgre -“Spirito Santo”, direktor i osnivač Festivala, Ronald Braus predstavio bogat program ovogodišnje, četvrte po redu edicije “RovinjArt&more”- Uz već održan koncert Komornog zbora i puhačkog kvinteta Sveučilišta u Augsburgu, dugo i toplo ljeto donosi jedanaest atraktivnih, i za publiku besplatnih kulturnih događaja, od kojih tri kazališne predstave (jedna za djecu), izložbu karikatura, četiri koncerta, operu i glazbeno-scenski program u čast sv. Lovre

U pitoresknom zdanju jednog od najljepših privatnih hotela starogradske jezgre -“Spirito Santo”, direktor i osnivač Festivala, Ronald Braus predstavio bogat program ovogodišnje, četvrte po redu edicije “Rovinj Art&more”.

Riječ je o Festivalu kojeg je naš sugrađanin i operni pjevač Braus osmislio i inicirao s ciljem osiguravanja kvalitetnih događanja tijekom ljetne sezone, a u kojima bi pored domaće publike, i strani gosti mogli uživati u glazbi, glasovima i likovnom izričaju naših umjetnika.

– Uz već održan koncert Komornog zbora i puhačkog kvinteta Sveučilišta u Augsburgu, dugo i toplo ljeto donosi jedanaest atraktivnih, i za publiku besplatnih kulturnih događaja, od kojih tri kazališne predstave (jedna za djecu), izložbu karikatura, četiri koncerta, operu i glazbeno-scenski program u čast sv. Lovre, najavio je Braus, iskoristivši prigodu da se svojoj vjernoj publici, ali i brojnim pokroviteljima, sponzorima i donatorima bez čijeg angažmana Festival ne bi mogao biti održan, još jednom zahvali.

Uz rovinjskog baritona, o 4. festivalskoj ediciji govorila je i Uršula Tolj, poznato lice s TV ekrana, kao i glumica ( odnedavno i spisateljica) Mila Elegović, višegodišnja Brausova suradnica i suvoditeljica poznate manifestacije “Ronald Braus i gosti”.

Govoreći o ovosezonskom programu Braus je, naveo i dva noviteta- kazališnu predstavu za djecu pod nazivom “Medo Đuro u vrtiću” koja će se upriličiti u gradskom kazalištu “Gandusio”, odnosno i jednu likovnu poslasticu -otvorenje izložbe karikatura Josipa Vanište u prekrasnom ambijenti hotela “Spirito Santo”.

Dodajmo i da sve manifestacije započinju u 21 sat, izuzev kazališne predstave za djecu koja je zakazana za 10 sati. Uz to, sve manifestacije su besplatne za publiku.

PROGRAM :”Rovinj Art&more”

26. lipanj – kazališna predstava “Carlotta Grisi-od Vižinade do vječnosti”, kazalište Gandusio

01. srpanj – otvorenje Izložbe karikatura Josipa Vanište, Hotel Spirito Santo

07.srpanj – kazališna predstava za djecu “Medo Đuro u vrtiću”, kazalište Gandusio

15.srpanj – koncert “Non ti scordar di me Societa Filarmonia Udine”, plato ispred crkve sv. Eufemije

23. srpanj – opera Ivan pl. Zajc: “Nikola Šubić Zrinski”, klaustar franjevačkog samostana

29. srpanj – koncert Marigona Querkezi, sopran / Darijan Ivezić, piano– Verdi, Puccini, Mozart, klaustar franjevačkog samostana

01. kolovoz – koncert Klavirski duo: Ocvirk-Clari, Schubert, Poulenc, Ravel, klaustar franjevačkog samostana

07. kolovoz – kazališna predstava “Grazie Alida”, ljetna terasa Zajednice Talijana Rovinj

10. kolovoz – glazbeno-scenski program u čast noći sv. Lovre ispred crkve sv. Eufemije: Noć ljubavi pod zvijezdama, plato ispred crkve sv. Eufemije

14. kolovoz – koncert “Ronald Braus i gosti”, travnjak ispred Hotela Monte Mulini

10. rujan – koncert “Rovinj (Moz)art&more“, crkva sv. Eufemije