I SAVRŠENA MAISTRA IMA SVOJIH NESAVRŠENOSTI: Daleko od mora, daleko od očiju!

04.05.2022.

Da se i najboljima, katkad događaju pogreške dokaz je maistrin parkirališni prostor na Lamanovi- Područje bivših skladišta, danas djelomično prenamjeno, svojim većim dijelom služi kao odlagalište otpada

Dijelove naselja Lamanova, mahom u rukama tvrtki i poduzetnika bolje je zaobići nego li im priči, posebice kada su u pitanju dvorišta i okoliš nabavnih centara. Pažnju privlači i nekadašnje Jadran-turistovo skladište, danas u posjedu hotelijersko-ugostiteljske kuće Maistra.

Osim derutnog i napuštenog skladišta, na njemu se nalazi i glomazni otpad- ocvali prodajni kiosci na kojima se očito, netko i naknadno iživljavao. Jer, svi redom su išarani a ono što ih posebno opasnom za bilo kakvo približavanje čini jest gomila stakla kojim su, nakon razbijanja staklenih stjenki, i okruženi.

Hoće li Maistra reagirati i očistiti prostor koji, sudeći prema informativnoj tabli služi kao parkirališni prostor, ostaje da se vidi. Jer bilo bi žalosno da se potvrdi – daleko od mora, daleko od očiju!

No, da Maistra nije usamljena u svojoj zaboravnosti u odnosu na manje atraktivne i lokacije izvan očiju turista, p(d)okazuje i njen neposredni okoliš.