MARTIŠNJAK Z MUŠTACI: Promijenimo lice muškog zdravlja

17.05.2022.

Cilj je Udruge potaknuti muškarce da barem jednom godišnje otiđu na pregled, da usvoje životne navike i progovore o zdravstvenim problemima s bližnjima, osobito kako bi se informirali o povijesti bolesti unutar obitelji

Udruga Martišnjak z muštaci, prva je udruga u Republici Hrvatskoj nastala na tragu globalne javnozdravstvene inicijative-Movembar. Cilj je Udruge potaknuti muškarce da barem jednom godišnje otiđu na pregled, da usvoje životne navike i progovore o zdravstvenim problemima s bližnjima, osobiti kako bi se informirali o povijesti bolesti unutar obitelji.

-Naši očevi, braća, prijatelji, partneri suočavaju se s ozbiljnom zdravstvenom krizom koju uzrokuje tumor prostate, testisa i depresija, a da se o tome malo ili ništa ne zna i ne govori… Nažalost, ne možemo si priuštiti luksuz da o tome ne govorimo! Želimo promijeniti lice muškoga zdravlja i pomoći muškarcima da žive zdravije, sretnije i duže!, poručuju iz Udruge.

U okviru svog djelovanja, u subotu, 21. svibnja, najavljena je sportsko-rekreativna manifestacija “Promijenimo lice muškog zdravlja”, koja započinje u 9.30 sati na Trgu maršala Tita. Namijenjena je svim građanima i gostima neovisno o njihovoj životnoj dobi, a koji u znak potpore ovoj inicijativi mogu birati između hodanja ili vožnje biciklom.

Zainteresirani mogu pješačiti do naselja Borik (oko sedam kilometra) ili voziti bicikl u prema Štrika Ferati (oko 12 kilometra). Za sve sudionike predviđen je ručak, podjela majica i druženje uz DJ SoChic&Sugar.