NAKLON DO PODA: Rovinjka dr. Marisa Sciolis Škrapić donirala četiri milijuna kuna sugrađanima

25.05.2022.

Velikodušna donacija namijenjena je uređenju budućeg Centra za mlade (prostor nekadašnje Školjke) koji će, u znak zahvalnosti i u trenutku kada bude izgrađen, ponosno nositi ime prerano preminulog sugrađanina, dr. ing. Dine Škrapića – Riječ je najvećoj pojedinačnoj donaciji nakon one iz 1900. godine, kada je dr. Domenico Pergolis darovao vrijednu nekretninu za potrebe otvaranja Doma za stare i nemoćne

Vijećnici Rovinja jednoglasno su prihvatili donaciju Rovinjke dr. Marise Sciolis Škrapić, od čak četiri milijuna kuna. Velikodušna donacija bit će utrošena na uređenje budućeg Centra za mlade koji će se otvoriti na mjestu nekadašnjeg noćnog kluba “Školjka”.

Kao što je izvijestila pročelnica Ureda Gradskog vijeća i gradonačelnika Maria Črnac Rocco, u znak zahvalnosti, budući će Centar za mlade nositi ime našeg prerano preminulog sugrađana, dr. ing. Dine Škrapića, sina dr. Marise Sciolis Škrapić.

Podsjetimo, dr. Sciolis Škrapić već čitav niz godina prati i podupire kulturna događanja. Od 2010. godine na čelu je “Zaklada Dr. Ing. Dio Škrapić, MBA”, čije je osnovna svrha potpora redovitim studentima opredijeljenima pozivu tehničkog obrazovanja, potpora polaznicima glazbenih škola, te pomaganje Župi Sv. Eufemije u Rovinju. Uz Zakladu, dr. Sciolis Škrapić, podupirateljica je i mladog Festivala “Art&more”.

Dodajmo, i kako je ova krajnje nesebična gesta naše sugrađanke, ujedno i najveća pojedinačna donacija Gradu nakon 1900.godine kada je još jedan liječnik i humanista dr. Domenico Pergolis velikodušno svojim sugrađanima poklonio vrijednu nekretninu u središtu grada za potrebe otvaranja Doma za starije i nemoćne.

Inače, priča o uređenju Centra potaknuta je idejom o osiguranju prostora za mlade po uzoru i standardima mnogih europskih gradova. U ovogodišnjem Proračunu osigurana su sredstva za projektu dokumentaciju.