NE SLIČE NI NA ŠTO : Neuredni prostori za plakatiranje nisu slučaj već pravilo

10.02.2022.

Situacija na terenu dogurale do takvog stanja da bi komunalni redari mogli početi ispisivati kazne djelatnicima Komunalnog servisa

Situacija na terenu dogurale do takvog stanja da bi komunalni redari mogli početi ispisivati kazne djelatnicima Komunalnog servisa na ime neodržavanja (i zapuštanja) gradskih i javnih površina za plakatiranje. Naime, svi prostori koji se redom se nalaze u najfrekventnijim dijelovima Rovinja ne sliče ni na što. Osim što su sami po sebi neatraktivni, ružnoću takvih površina dodatno i sasvim nepotrebno, nagrđuju ‘aktualne’ informacije.

Aktualne i informativne malo morgen. Jer, kada se već plakati i postave za što se naravno, nešto mora i platiti kod ‘izvođača’ radova), oni na poziciji i ostaju zacementirani. Neki su tako postojani od kraja godine, a neki kao primjerice Izbor za kraljicu Hrvatske od studenog.

No, nisu to ni u kojem slučaju najstarije obavijesti. Tu je i najava ljetnog Art@more festivala, pa i onog najekološkijeg dana Zemlje -World Clean up Day-a iz rujna prošle godina. Uz prastara i davno ocvala događanja, samo je jedan plakat mogao (a opet nije) biti u skladu s vremenom. Riječ je o najavi koncerta Parnog valjka Pazinu koji se nažalost, iz svima poznatog razloga neće dogoditi. S druge strane i onaj poneki, u skladu s vremenom i pravodobnom informacijom, ostaje neprimijećen.