NEUREĐENE I ZABORAVLJENE ZELENE POVRŠINE: Čak su i atraktivne kamenice uz more ostale bez cvijeća

05.05.2022.

Kamene vaze ukrasi rovinjske rive ovog se proljeća nisu našle na rasporedu uređenja zelenih površina. Također, na meti ‘zelenog odreda’ Komunalnog servisa grada Rovinja nije se našlo ni ono malo zelenih punktova u srcu grada- Sve suha zemlja bez ljepote i života!

Kamene vaze ukrasi rovinjske rive ovog se proljeća nisu našle na rasporedu uređenja zelenih površina. Također, na meti ‘zelenog odreda’ Komunalnog servisa grada Rovinja nije se našlo ni ono malo zelenih punktova u srcu grada. Gdje god da pogledaš- sve suha zemlja bez ljepote !

Kako kamenicama tako i vrtovima

Na žalost, umjesto šarenih cvjetnih latica ‘kamenice’ su ispunjene zemljom i sirotim suhim izbojcima od prošle godine. Ne čudi stoga da nerijetko posluže kao pepeljare.

Šteta, jer Rovinj je naučio na bolje. Naime, godinama je to bio posao od pola sata fizičke aktivnosti i nešto utrošenog novca za nabavku cvijeća.

Uz kamenice, ignorira se i ono malo preostalih gradskih vrtova u srcu grada. Ograda koja ih opasuje nije uklonjena, pa njena zelena nijansa ipak, i srećom, dodaje malo boje ružnom, sivom i ocvalom asfaltu po kojem već gotovo tri decenije hodamo.