NOVOSTI IZ DARNINE BOGATE PRODUKCIJE: Liker od bazge idealan digestiv za vruće ljetne večeri

29.07.2022.

“Darna” Tvornica likera Rovinj ne prestaje s proizvodnjom likera po tajnim recepturama – Nakon što nas je enologinja Katerina Latinović, prošlo ljeto oduševila Coffee likerom, ove je sezone police svog boutiquea obogatila još jednim novim okusom – Liker od bazge istovremeno je i nježan i moćan digestiv, punog, prirodnog i karakterističnog okusa i mirisa – S kockicama leda oduševljava već na prvi gutljaj

Zahvaljujući enologinji Katerini Latinović, vlasnici najstarije ( i danas jedine) Tvornice likera, Rovinj je od ove sezone bogatiji za još jedan autentičan proizvod koji će sasvim sigurno, po utabanom putu starijih ( i tajnih) receptura koje Darna posjeduje krenuti put svjetskih restorana i barova.

Naime, Darnini su proizvodi- od Pelinkovca, preko čokoladnog i likera od jaja, Kruškovca, Orahovca, odnosno Amara, Teranina i Coffee likera odavno prešli granice Lijepe naše, i jedni su od rijetkih domaćih i autentičnih proizvoda kojima je svijet dao bespogovornu vizu i najviša priznanja za kvalitetu proizvoda. S druge strane, likeri “Darne” naši su najoriginalniji i najukusniji ambasadori ne samo Rovinja, grada u kojima se proizvode, već i čitave Hrvatske.

Inače, za proizvodnju likera od bazge i spajanja sastojaka u idealnim omjerima, magistri Latinović trebalo je više od godine dana istraživanja. U svakom slučaju, rezultati rada i angažmana danas su tu i barem za sada jedino se mogu pribaviti u Carduccijevoj ulici u shoping centru “Darna”.

Dodajmo, i da je liker od bazge istovremeno i nježan i moćan digestiv, punog, prirodnog i karakterističnog okusa i mirisa. S kockicama leda, u vreloj srpanjskoj noći sve nas je oduševio.