POSLJEDNJEG PROSINAČKOG VIKENDA: Na dnevnoj bazi Rovinj (d)očekuje oko šest tisuća gostiju

30.12.2022.

Najveći broj posjetitelja očekuje se iz Austrije i susjedne Slovenije- Slijede ih domaći gosti a potom i turisti iz Italije i Njemačke- Posljednju noć u godini Rovinjci i njihovi gosti ispratit će uz koncert Tonyja Cetinskog i Atomskog skloništa, no i uz svjetlosni show koji će prvi put zamijeniti tradicionalni vatromet

Foto: Dalibor Talajić

U posljednjem prosinačkom vikendu i na dnevnoj bazi Rovinj bi trebao ugostiti oko šest tisuća gostiju. Kako doznajemo iz Turističke zajednice, najviše gostiju pristiže iz Austrije i susjedne Slovenije. Slijede domaći, odnosno turisti iz Italije i Njemačke.

Doček u podne za najmlađe

Zvijezda Adventa – rovinjska batana

Uz organizirane dočeke u hotelima, te svečane večere u nekolicini otvorenih restorana, najluđa noć slavit će se i na otvorenom – Trgu maršala Tita.

Uz “noćni” doček, na kojem će nastupiti Tony Cetinski, a odmah iza ponoći i pulsko Atomsko sklonište, najavljen je Doček u podne za najmlađe.

Dječja Nova godina starta u 11 sati, a djecu će kroz njihov program voditi provjereni domaći glumački par Nives Giuricin i Teodor Tiani, uz kostimirane likove na štulama (Balerinu, Djeda Braza, Harlekina i Orhideje) iz Triko cirkus Teatra.

Naravno, da može i bez vatrometa!

Nama više skrivanja pod dekicom

Odlična vijest odnosi se i na izostanak klasičnog vatrometa koji će biti zamijenjen ne manje atraktivnim laser show-om, odnosno ekološki prihvatljivijim deset minutnim svjetlosnim efektima.

Tom se odlukom, Rovinj svrstao u sam vrh promišljajućih i razumnih gradova koji vode brigu o tome da novogodišnja noć prođe uz što manje buke i nepotrebnog stresa kojeg izazivaju ispaljene rakete u nebo. Uz građane, na toj odluci zasigurno će im zahvalne biti i sve brojnije rovinjske i inozemne pseće i mačji šapice.