ROVINJSKI VESLAČI I VESLAČICE IZVOJEVALI JEDNU OD NAJTEŽIH KLUPSKIH UTRKA: Podrškom sugrađana Arupinum ‘osvojio’ tri zlatna čamca

06.01.2023.

Kada vodstvo “Arupinuma”, inače najstarijeg i jednog od najtrofejnijih sportskih klubova Rovinja pokrene donatorsku akciju s ciljem prikupljanja sredstava za nabavku novih veslačkih čamaca, nema se što drugo reći osim da im je more bilo došla do grla – Ostavivši ponos sa strane, i vođeni željom da mlade veslačke snage ne sjede u istrošenim kantama koje su ih u pravilu usporavale na natjecanjima, odlučili su pozvati sugrađane da im pomognu prikupiti novac za nabavku čamaca – Nakon višemjesečne akcije i pred sam kraj Stare godine velikom feštom i dovozom čamaca iz Češke, klupsko je vodstvo zahvalilo svojim sugrađanima i tvrtkama u ime njihove djece, budućnosti kluba i grada koji se s ponosom diči svojom uspješnom, dugotrajnom i bogatom veslačkom poviješću

Pisati o tome da su neki u odnosu na druge sportske klubove više ili manje privilegirani ne samo da je deplasirano, već i nepotrebno. Jer, dok se neki klubovi tetoše, drugi muku muče sa financijama.

No, da problemi ne moraju biti urezani u kamen pokazali su veslači i veslačice rovinjskog Arupinuma, koji su prošle godine pokrenuli crowdfunding kampanju za kupovinu novih veslačkih čamaca. 

Posljednji čamci pribavljeni 1997. godine

Na tu ih je akciju navela istrošenost postojećih čamaca, kao i onaj optimistični i natjecateljski duh, koji im je poput vražićka na ramenu šaputao da su unatoč iznimnim plasmanima s regionalnih i Državnih natjecanja uz kvalitetnije čamce mogli više, brže i bolje. Jer, “novi” su čamci, na kojima se takmiče bili novi prije dvadeset i šest godina !

Prikupljena 171 tisuća kuna

– Uz podsjetnik na naše najtrofejnije veslače koji su kroz dugu povijest kluba proslavili “morski “Rovinj i promicali ovaj izniman sport, rođendansko slavlje i 115. obljetnicu postojanja kluba uvećali smo odmotavanjem ne jednog ili dva, već tri fantastična poklona.

Zahvaljujući prikupljenim sredstvima, iz Češke su nam dopremljena, i sredstvima naših sugrađana kupljena, dva čamca i šest pari vesla.

Uz njih, vlasnici beach bara i restorana “Veranda on the sea”, neočekivano poklonili su nam još jedan čamac s dva para vesla, kaže nam tajnik i glavni trener Veslačkog kluba Arupinum, Nickola Udovičić, koristeći prigodu da se još jednom brojnim Rovinjcima u ime kluba i veslač(ic)a zahvali na ukupno 250 pristiglih donacija.

OKVIR:

Prostora za podršku klubu ima još !

No, da ideja o (samo)pomoći klubu, u kojem treniraju mladi od osam do osamnaest godina, nije bilo puko žicanje i zapomaganje klupske uprave, već dobro osmišljena i hvalevrijedna kampanja potvrđuju i druge aktivnosti koje provode.

Klupski prostor na Kolodvorskom šetalištu na Porton Biondiju, svakog dana iza 20 sati, i po mjesečnoj cijeni od 150 kuna osigurava individualno treniranje na vježbačkim spravama. Novac od naplate mjesečne karte usmjeren je u klupsku kasu.

Također, sredstva za kvalitetniji rad kluba osiguravaju se i organiziranim prikupljanjem elektronske starudije – od hladnjaka i perilica preko televizora i računala koje građani Rovinja mogu “donirati” najstarijem veslačkom klubu u zemlji.