SEASONAL FOOD & WINE : Gourmet putovanje kroz Istru na pjatu

26.05.2022.

Od 27. svibnja do 10. lipnja vrhunski chefovi poznatih restorana u Rovinju i Balama pripremat će autohtona istarska jela na moderan način-Višestruko nagrađivani restorani na čelu s vrhunskim chefovima nudit će autohtona jela pripremljena na moderan način

Šarmantni Rovinj i pitoreskne Bale, od 27. svibnja do 10. lipnja postat će gourmet destinacije zahvaljujući manifestaciji “Seasonal Food & Wine”. Višestruko nagrađivani restorani na čelu s vrhunskim chefovima nudit će autohtona jela pripremljena na moderan način.

Bogata gourmet ponuda, koja je osmišljena samo za ovu prigodu moći će se okusiti i doživjeti u restoranima La Serra, Anno Domini 547, Restaurant Mediterraneo, Primi Terreni, Restaourant&Deli, Restaurant Blu, Laurel and Berry Restaurant, Restaurant La Grisa, i Brasserie Adriatic.

Organizatori manifestacije najavljuju jedinstveni gourmet spektakl koji bi trebao oduševiti i najistančanije nepce, zagolicati maštu i nahraniti sva čula. Jer, glavnu ulogu u ovoj čarobnoj rapsodiji od tri čina glavnu ulogu imaju sezonske, lokalne namirnice iz domaćeg ekološkog uzgoja pripremljene po principu ‘poštuj tradiciju, usvoji suvremene trendove i ponudi iznad prosječnu kvalitetu’.

Između ostalog, na najboljim od najboljih tanjura moći će se kušati i orada zamotana u mladu raštiku, rižoto od divljih šparoga i parmezana, delicije od boškarina, istarski pršut i domaći pljukanci s proljetnim šparogama, divlji jadranski zubatac kao i mnoga druga pomno odabrana jela kojim će vrhunski kuhari ( i restorani) ne samo prezentirati svoje kulinarske vještine, već i predstaviti ono najbolje iz Istre što se može naći na tanjurima.

Foto:rovinj-tourism.com