SVE JE PO STAROM : Vratile se rode !

01.06.2022.

Iako se očekivalo da će kupnjom derutne nekretnine i s novim vlasnicima doći do izgradnje novih poslovno-stambenih prostora to se još nije dogodilo- Bivša hladnjača Mirne, kroz povijest poznata i kao zatvor, i danas, kao i više desetljeća unazad, predstavlja ruglo grada -Jedina promjena je ta da prenamjene/promjene nema

Nakon što je iz više pokušaja “Podravaka”, u čijem se vlasništvu nalazi Tvornica ribljih prerađevina “Mirna”, konačno uspjela u paketu prodati dvije dvije nekretnine u Rovinju- skladište kod brodogradilišta i staru hladnjaču na Valdibori, činilo se da će derutne i otužne nekretnine postati prošlost turističkog grada.

Trgovački lanac “Tommy”, prije četiri godine postao je novim vlasnikom nekretnina smještenih na atraktivnim lokacijama, za iste platio pet milijuna eura i najavio gradnju poslovnih prostora, stanova i dva supermarketa.

Obećanje je djelomično ispunjeno rušenjem skladišta i izgradnjom novog marketa kod škvera, dok je “hladnjača” i dalje na čekanju.

Do kada bilo je nemoguće saznati. Jer, i i Tommy je u međuvremenu promijenio vlasnika pa ‘centrala’ ne (po)diže slušalicu. U Gradu, nemaju ingerencije nad privatnim vlasništvom, pa time ni nad planovima investitora koji se godinama, pače desetljećima, kao i primjerice u slučaju Hotela “Rovinj” u starogradskoj jezgri, mogu premišljati o datumu, godini i desetljeću kada će ruševinu/ruglo u gradu urediti i dovesti u primjereno, svrsishodno i gledljivo stanje.

Do tada, Rovinj nema koga da zove (svoj obol dala je i Hrvatska pošta uništenim telefonskim govornicama i iščupanim slušalicama),pa preostaje jedino da i dalje radimo ono što najbolje znamo – čekamo! U međuvremenu, ostaje nam jedino da zaključimo kako su se u staro gnijezdo vratile rode. Dio “hladnjače” ponovno je u funkciji “morske” trgovine i ljetnih potrepština.