UZ SVJETSKI DAN PLESA ROVINJSKE ROXANNICE PORUČUJU: “Dance With Me”

27.04.2022.

Uz domaćine, na velikoj i otvorenoj pozornici Trga maršala Tita, ovog će petka zaplesati “Brodski leptirići” iz Slavonskog Broda, plesači(ce)Plesnog kluba “Point” iz Samobora, “Mot 08” iz Poreča, “Art Dance” , “Saltratrix” i “Sensendace” sve redom pulski klubovi, te članovi Ansambla Lado

Studio za ritmiku i ples “Roxanne”, i ove godine na Svjetski dan plesa, u petak 29. travnja, organizira tradicionalnu manifestaciju u čast plesne umjetnosti. Pod nazivom “Dance With Me”, Trg maršala Tita pretvorit će se u veliku pozornicu na kojoj će svoja umijeća u plesu i pokretu pokazati i gosti-Brodski leptirići” iz Slavonskog Broda, plesači(ce)Plesnog kluba “Point” iz Samobora, “Mot 08” iz Poreča, “Art Dance” , “Saltratrix” i “Sensendace” sve redom pulski klubovi, te članovi Ansambla Lado Tamara Despot, Vlatka Hišlić, Ina Milačić i Lovor Vešliga.

Podsjetimo, riječ je o tradicionalnoj manifestaciji koja u Rovinju okuplja veliki broj izvođača/zaljubljenika u plesnu umjetnost, kao i gledatelja koji joj se dive. Naime, “Roxannice” su se obilježavanju Svjetskog dana plesa pridružile još 2011. godine, čime su Rovinj pozicionirale na svjetsku kartu gradova koji slave pokret i vrednuju plesnu umjetnost.

Ovogodišnji Dance Festival 2022. koji se odvija pod motom “Dance With Me”, a koje Roxannice organiziraju jubilarni deseti put u gradu sv. Eufemije podržali su Grad Rovinj i njegova Turistička zajednica, Sportska zajednica grada Rovinja, Udruga kineziologa kao i mnogi poduzetnici. S druge strane, sve ono što u petak, s početkom u 15 sati, trebaju učiniti građani i gosti Rovinja to je da se u što većem broju okupe na Trgu i zajedno s plesačima svojim pokretima i veseljem obilježe Svjetski dan plesa.