“VERANDA ON THE SEA” U POTPUNOSTI OPRAVDALA SVOJE IME: Na korak od mora i bez dozvola, ali s očaravajućim pogledom

31.07.2022.

Novi zakupac ugostiteljskog objekta na Kolodvorskom šetalištu “prisvojio” javnu i gradsku površinu te u lipnju izgradio terasu, za što je dobio prijavu Grada građevinskoj inspekciji- Umjesto da se ista, i od strane gradskih redara ukloni (kao što se to radilo), desetak dana kasnije i ta je terasa proširena i ograđena, a na njoj su postavljene ležaljke – Prolaz od privatne terase do mora, koji je ranije bio širok desetak metara danas i nakon prošlotjedne dogradnje, u jednom svom dijelu sužen je na manje od metar slobodnog prolaza

Novi zakupac ugostiteljskog objekta na Kolodvorskom šetalištu koji je u “posao” ušao s Gradom, prisvojio je javnu i gradsku površinu. Uz sam objekt i već pripadajuću mu terasu, tijekom lipnja novi je zakupac i uz pomoć bagera betonirao i postavio novu terasu, te je primjereno ogradio, nadopunio ogromnim zvučnicima i reflektorima te oplemenio impozantnom reklamom s natpisom Veranda.

Takvo zdanje, naravno da je pobudilo interes i znatiželju građana tim više što je površina na kojoj se nalazi, i od strane Grada Rovinja predviđena za potrebe uređenja nove sportsko-rekreacijske zone. Ne treba smetnuti s uma i da je prvi susjed novom ugostiteljskom zdanju i Veslački klub Rovinj, kojem se očito i iz dana u dan mijenja “suhi” vez i skraćuje prilaz moru.

Komunalni redari obavili svoju dužnost

Na pitanje da li je Grad Rovinj upoznat s ‘uređenjem’ Kolodvorskog šetališta, dobili smo pismene odgovor i potvrdu. Naime, kako piše u dopisu” Komunalno redarstvo Grada Rovinja-Rovigno evidentiralo je na temelju očevida da se na k.č. 2956 Z  k.o.Rovinj, ul. Kolodvorsko šetalište izvode građevinski radovi na nadogradnji postojećeg objekta bez odgovarajuće građevinske dokumentacije. Slijedom toga izvršena je prijava nadležnom državnom inspektoratu – Građevinskoj inspekciji, odnosno nadležnom konzervatorskom odjelu.

Tko se boji inspekcije još?

No, u vrijeme prepiske s Gradom, koji je očito s prijavom građevinskoj inspekciji stavio točku na i zaključio “slučaj Kolodvorsko šetalište”, radovi ne samo da nisu zaustavljeni već su i dobrano prošireni. Uz terasu, nadodano je i novih dvadesetak kvadrata na kojima su postavljene ležaljke za sunčanje, čime se još do jučer zemljana trasa, odnosno šetnica uz more i u dijelu kojim ‘gospodari’ zakupac ugostiteljskog objekta s nekadašnjih desetak metara širine, i u jednom dijelu trase, sužena na manje od metar.

Što reći osim konstatirati kako je ugostiteljski objekt romantičnog imena u potpunosti opravdao svoje ime. Ili bi trebao, nastavi li se ovim tempom širenja inventara i usluge, biti preimenovan u još zvučnije, ekskluzivnije i intrigantnije ime “Veranda in the sea”.